جنگ نرم رسانه های غربی علیه نظام جمهوری اسلامی ( بخش پنجم )
3. حقوق زنان
یکی دیگر از محورهای فعّالیت رسانههای وابسته به نظام سلطه در مقابله با جریان اصولگرایی اسلامی، ظالمانه و عقبمانده جلوه دادن احکام و مقرّرات شرعی حاکم بر حقوق و شخصیّت زن در جوامع اسلامی است.
فعّالیت شبکههای دیداری و شنیداری فارسیزبان در این باره، بر محورهای زیر متّکی است:
ـ تضییع حقوق زنان در مبانی دینی ریشه دارد؛
ـ قوانین تبعیض آمیز در جوامع اسلامی، زنان را به شهروندان درجه دو تبدیل کرده است؛24
ـ حدود شرعی برخلاف حقوق بشر است و باید جلوی اجرای آن گرفته شود.
گفتنی است شبکههای ماهوارهای مخالف نظام اسلامی، این محور را به طور عمده با اتّکا به اظهارنظرهای روشنفکران سکولار و تجدّدطلبان مسلمان یا مسلمانان میانهرو دنبال میکنند؛ یعنی همان گروهی که نیکسون و «مرکز سیاست عمومی خاورمیانه مؤسّسه رند»، پشتیبانی از آنها را برای مقابله با اصولگرایی اسلامی ضروری میدانند.25
رسانههای غربی، محورهای سهگانه یاد شده را هم در برنامههای خبری، گزارشی، تحلیلی و مستند و هم در برنامههای نمایشی دنبال میکنند. در سالهای اخیر، دهها فیلم سینمایی برای ترسیم چهرهای خشن، نامطلوب و ظالمانه از روابط زن و مرد و ضوابط و چارچوبهای حاکم بر این موضوع در جوامع اسلامی، تولید و ارائه کردهاند که از آن جمله میتوان به فیلمهایی همچون «بدون دخترم هرگز» (محصول 1991م. آمریکا)، «سنگسار ثریّا میم» (محصول 2004م. آمریکا)،26 «تسلیم» (محصول 2008 م. هلند) و «زنان بدون مردان» (محصول 2009 م. اتریش، فرانسه و آلمان) اشاره کرد.
افزون بر رسانههای غربی، مرکزهای تحقیقاتی و بنیادهای فرهنگی مغربزمین نیز تلاش گستردهای را برای اثرگذاری بر فرهنگ حاکم بر زنان کشورهای اسلامی، به ویژه کشور ایران، آغاز کردهاند که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
بر اساس گزارش کتاب فهرست کمکهای مالی27 که در سال 2001 م. «مرکز بنیادها»28 در آمریکا منتشر کرده است، تنها در سالهای 1998 و 1999 م. بنیادهای فورد،29 راکفلر30 و آندرو دبلیو ملن31 جمعاً مبلغ 000/371/1 دلار برای مطالعه درباره حقوق بشر زنانی که زیر لوای قوانین اسلامی زندگی میکنند و «حقوق بشر زنان مسلمان» اختصاص یافته و در اختیار مراکزی چون «دانشگاه ایموری» در «آتلانتا»، دانشگاه کلمبیا و برخی سازمانهایی که در زمینه مسائل زنان فعّالیت میکنند، گذاشته شده است.
منبع : جنبش سایبری 313